Tuinarchitect Zwolle
Magnolia Tuinontwerp – Nienke Plantinga

E-mail tuinarchitect

Magnolia Tuinontwerp
Nienke Plantinga
Tuinontwerper
Tel: 06 – 41128873
www.magnolia-tuinontwerp.nl

Mail of bel Nienke Plantinga voor een vrijblijvend gesprek

Tuinarchitect in Zwolle | Magnolia Tuinontwerp

hét adres voor een sfeervolle en natuurlijke tuin in Zwolle en omgeving

Waarom ontwerpt Nienke tuinen?

Tuinen geven een gevoel van rust en ruimte in de (woon)omgeving waar je werkt of woont en geven de mogelijkheid om die invulling eraan te geven die passen bij de eigenaar. Een verrassend vormgegeven tuin in de stijl die past bij de gebruiker geeft ontspanning, geeft je adem in een roerige wereld en werkt helend.

Wat is Nienke’s rol als ontwerper?

Als tuinontwerper zoekt Nienke naar de elementen die aansprekend zijn voor de gebruiker van de tuin. Een docent wiskunde zoekt bijvoorbeeld ander elementen in een tuin dan een medisch specialist. Maar beiden willen graag omringd worden door groen en mooie elementen die na een dag druk werken ontspanning geven. Een uitgebreide inventarisatie zorgt voor de juiste elementen die nodig zijn voor een geslaagde tuin. Daarnaast is voor ieder budget een ontwerp op maat te maken, van een klein budget tot een exclusieve tuin. De grondsoort, ligging en vormgeving van de woning zijn net zo richtinggevend als de wensen van de klant.

Wat kenmerkt Nienke’s tuinen?

Graag gaat zij in gesprek wat de bedoeling is van de buitenruimte, is het puur een achtergrond om naar te kijken of wil je er graag doorheen wandelen en de tuin beleven; luisteren naar het ruisen van bamboe, weelderige boeketten bloemen plukken, een duik nemen in je zwemvijver. Alles is mogelijk! Zo heeft Nienke al in haar portfolio: een weelderige bloementuin in Dalfsen, een statige villatuin in Twello, een parkachtige natuurtuin, een schoolplein omgetoverd in een zwemvijvertuin en een landelijke stadstuin in Hattem.

Hoe gaat Nienke te werk?

Allereerst verkent zij de wensen en mogelijkheden van het perceel (1), dan maakt Nienke een prijsopgaaf en gaat ze aan de slag met een voorlopig schetsontwerp (2). Dit koppelt ze graag terug om het ontwerp te toetsen met het beeld dat de klant voor ogen heeft (3). Vervolgens werkt zij het uit naar een tuinontwerp, met sfeerbeelden, beplantingsplan en materialenplan (4). Hieronder vallen mogelijk ook een verlichtingsplan. Tenslotte kan Nienke de regie van de aanleg (5) doen: offertes van hoveniers aanvragen, regie van de aanleg voor u verzorgen tot het eindresultaat volledig naar wens is.

Mogelijkheden

● Tuinontwerp
● Beplantingsplan
● Tuinaanleg
● Materialen leveren
● Beplanting leveren

Tuinontwerp

Het maken van een tuinontwerp is maatwerk, daarom wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijk wensen, eisen en stijl. Op basis daarvan maakt Nienke Plantinga een schetsontwerp voor uw kleine tuin of groot perceel. Dit ontwerp bespreken we samen zodat we echt alle wensen meegenomen hebben en u tevreden bent met wat u gaat krijgen. Het eindresultaat is een definitief tuinontwerp en een beplantingsplan.

Opties bij het Tuinontwerp

● Tuinonderhoudsboek op maat
● Planten aan huis leveren
● Materialen aan huis leveren
● Regie tuinaanleg
● Verlichtingsplan

Wat zijn andere opties die Nienke aanbiedt?

Als extra aanbod kan Nienke een natuurlijke tuin ontwerpen, dit is een tuin op basis van de Permacultuur-principes. Deze principes staan voor duurzaamheid, cradle-to-cradle, het vormgeven van natuurlijke kringlopen. Door met de natuur mee te denken en te werken voorkom je veel onderhoud aan de tuin en plagen en ziekten. Op basis van een natuurlijk tuinontwerp kun je veel inheemse planten kiezen die inheemse diersoorten lokken naar jouw “mini-reservaat”. Op de tuinenwedstrijden in het engelse Chelsea krijgen de tuinen die de natuur nabootsen de hoogste waarderingen. Deze tuinen hebben haar inziens steeds meer de toekomst!

Kosten

Tuinontwerp Voor een richtlijn van de kosten voor een tuinontwerp klik hier

Klantreacties

“Nienke heeft van haar passie haar werk gemaakt. Nu doet ze haar werk met passie. Ze heeft voor ons een tuinontwerp gemaakt dat praktisch en esthetisch tegelijkertijd is, voor kind en volwassene. Dik tevreden!” Cees Vogelvanger

U kunt Tuinarchitect Zwolle Nienke Plantinga van Magnolia Tuinontwerp inschakelen voor tuinontwerp, beplantingsplan, verlichtingsplan en tuinaanleg.

Alle tuinarchitecten voor een persoonlijk tuinontwerp in je eigen regio. Mail of bel Tuinarchitect Zwolle voor een vrijblijvende kennismaking. AlleTuinarchitecten.nl.

Heeft u ook een interieurstylist voor binnen in huis nodig? Kijk dan eens bij interieurstylist Zwolle op AlleStylisten.nl.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.